Az egyik repülőtéri üzemanyag-kiszolgáló cégnél, az Air BP-nél fennálló átmeneti készletezési probléma okoz fennakadásokat a budapesti légikikötőben.

Elsőként az RTL Klub számolt be arról, hogy a péntek reggeli FlyEgypt járat nem tudott elindulni „üzemanyaghiány miatt”.

A Budapest Airport által március 28-án, csütörtökön reggel kiadott NOTAM közlemény arra hívja fel a figyelmet, hogy
az Air BP üzemanyag-kiszolgálóval szerződött légitársaságok úgy tervezzék budapesti járataikat április 2-án, kedden éjfélig, hogy csak minimális mennyiségben vagy egyáltalán ne legyen szükségük üzemanyagra Budapesten, a nem szerződött légitársaságokat pedig nem tudja a cég kiszolgálni.

A közlemény hozzáteszi, hogy a Budapest Airport saját cége, a Repülőtéri Üzemanyag Kiszolgáló Kft. (AFS) a megszokott rend szerint teljesít ügyfeleinek.

Fotó: AIRportal.hu

A Budapest Airport kommunikációs igazgatósága megkeresésünkre azt közölte, hogy az Air BP repülőgép-üzemanyag kiszolgálónál jelentkező átmeneti készletezési probléma miatt a FlyEgypt ma reggel 07:45-re tervezett hurghadai járata nem tudott időben elindulni. Az utasoknak a légitársaság küld pontos információt az indulás időpontjáról, valamint a földi kiszolgálók reggel óta folyamatosan tájékoztatták őket a terminálon.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Kiemelték: az üzemanyag-kiszolgáló vállalat folyamatosan dolgozik a probléma elhárításán.

Hozzátették: a Budapest Airport cégcsoporthoz tartozó Repülőtéri Üzemanyag Kiszolgáló Kft.-t a készletezési probléma nem érinti, így a vállalat továbbra is a megszokottak szerint szolgál ki üzemanyagot a szerződött légitársaságoknak.