Profitfigyelmeztetést adott ki a Lufthansa, mert a terrortámadások miatt rosszul alakulnak a foglalások, bár az anyagi pozíciók az első félévben még erősek voltak.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

A légitársaság honlapján közöltek szerint az első félévben – amelynek részletes adatait augusztus elején hozzák nyilvánosságra – 15 milliárdos árbevétel mellett 529 millió euró üzemi eredménnyel zárta. Az árbevétel 400 millió euróval csökkent, de az üzemi eredmény 61 millió euróval jobb lett, mint egy évvel korábban. A folyamatot támogatta, hogy a egységköltségek 1,3 százalékkal mérséklődtek.

A folyamatosan ismétlődő terrorista támadások miatt viszont az előzetes foglalások rosszul alakulnak, főleg a hosszútávú járatokon, és a Lufthansa szerint a helyzet nem oldódik meg egyhamar, ezért úgy döntöttek, hogy lefelé csökkentik éves üzemi eredmény-előrejelzésüket. Most a cég kicsivel a tavalyi alatti szintre várja üzemi eredményét. Az előző évben a Lufthansa-csoport 1,8 milliárd eurós eredményt könyvelt el, 55 százalékkal jobbat, mint egy évvel korábban.

Előrejelzésében a Lufthansa azzal számolt, hogy az egy egységre számított bevétel 8-9 százalékkal csökken, ezért a cég 6-ról 5,4 százalékra mérsékelte a kapacitások bővítési ütemét amellett, hogy az egységköltségek 2-3 százalékkal mérséklődhetnek, jelen számítások szerint csak a kerozinköltség 350 millió euróval lehet kevesebb a második félévben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.