A LOT-nak és a Wizz Airnek is van helye a közép-kelet-európai piacon, mivel az igény nagy, az emberek repülni szeretnének – mondta Rafal Milczarski, a LOT vezérigazgatója az AIRportalnak.

A lengyel légitársaság vezetője erről Budapesten, a szöuli és más ráhordó járatok bejelentésével kapcsolatban tartott sajtótájékoztató után nyilatkozott lapunknak. Rafal Miczarski világossá tette: a LOT nem fog becsődölni, és Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elavult információk alapján várja ezt.

Rafal Milczarski, a LOT vezérigazgatója (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)

Ismeretes, a Wizz Air vezetője a múlt héten az első negyedéves pénzügyi jelentésének nyilvánosságra hozása után a Skift szerint azt mondta: az Alitalia, a Tarom és a LOT is azon cégek közé tartozik, amelyek nagyon rossz anyagi helyzetben vannak, és bedőlésük esetén a Wizz Air lépéseket tesz arra, hogy kipótolja az utánuk maradt űrt.

Milczarski szerint a LOT eredményei magukért beszélnek, a légitársaság nyereséges, bár hozzátette: mivel állami cégről van szó, nem kötelező nyilvánosságra hozniuk negyedévente a gazdasági teljesítményt, szemben a Wizz Airrel.

A vezérigazgató hangsúlyozta: tiszteli a versenytársait és a légitársasági vezérigazgatókat, Váradi Józseffel pedig amúgy jó viszonyt ápol. A jelen gazdasági környezetben mindkét társaság számára van hely, a varsói és budapesti terjeszkedés is bebizonyította, hogy mindketten képesek a kapacitások emelésére, és nem vesznek el utasokat a másiktól, mivel két különböző szintű szolgáltatást nyújtanak – magyarázta.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

Ezzel kapcsolatban megjegyezte: a budapesti légikikötőben hiányzik a jó bázisüzemeltetés, amelynek része a gyűjtő-elosztó központi működés, de ezt a szolgáltatást a LOT most biztosítja a Liszt Ferenc-repteret használóknak.