2016. augusztusában 51%-kal többen mint egy évvel korábban összesen 33 080 légi utas fordult meg a Debrecen Airporton. Az első nyolc havi utasforgalom 79%-kal haladta meg a tavalyi év azonos időszakát.

Forrás: Debrecen Airport | © AIRportal.hu

Forrás: Debrecen Airport

Ez az eredmény rendkívül örvendetes és egyértelműen köszönhető a Wizzair decemberi bázisnyitással kapcsolatos desztináció és kapacitásbővülésnek valamint a Lufthansa új müncheni menetrend szerinti járatainak valamint a sikeres nyári charterforgalomnak egyaránt.

“Az első nyolc hónapban annyi utasunk volt mint az egész Debrecen város lakossága és még 4 hónap hátra van az évből! Elsősorban a Wizzair és a Lufthansa valamint a nyári erős kiutazó charterforgalomnak köszönhetően a 2016-os év második legerősebb havi utasforgalmát jelenthetjük ma be. Kelet-Magyarországról ill. kb. 200 km-es vonzáskörzetből a határon túli partiumi utasok mellett egyre gyakrabban jönnek hozzánk utasok Kárpátaljáról sőt a Felvidékről is.” – nyilatkozta Tamás László Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója.

Az új járatokkal jelentősen fejlődik a beutazó turizmus
az Egyesült Királyságból, a BENELUX országokból, Németországból, Olaszországból, Franciaországból és Svédországból. Ez hozzájárul az idegenforgalom dinamikus fejlődéséhez, sok új munkahelyet teremtve mind Debrecenben mind a kelet-magyarországi és határon túli régiókban egyaránt.

Sok Debrecenbe érkező utas, Nyíregyházára, Miskolcra, Hajdúszoboszlóra, a Hortobágyra, Tokajra sőt Gyulára is ellátogat vagy onnan érkezik a repülőtérre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kedvezőbb menetrenddel repül a Lufthansa München – Debrecen járata

Szeptember másodikától új időpontban közlekedik München és Debrecen között, szignifikánsan jobb és sokkal több átszállási lehetőséget biztosítva Európa legjobb repülőteréről az átszálló utasoknak mind a Németországon belüli, mind az európai, illetve az interkontinentális járatokra. A bajor fővárosból az eddigi 7:30 helyett 11:00 órakor száll fel a menetrend szerint közlekedő Bombardier CRJ 900-as gép, majd 12:35-kor landol a cívisvárosban, ahonnan 13:15-kor indul vissza és 14:55-kor érkezik Münchenbe. A járat továbbra is a hét három napján, hétfőn, szerdán és pénteken közlekedik majd.

A délelőtti 11 órás indulásnak köszönhetően összesen 23, Münchenbe érkező interkontinentális járatról lehet kényelmesen átszállni a Debrecenbe tartó Lufthansa-gépre, köztük olyan városokból, mint NewYork, Mexikóváros, Peking, Delhi, Hong Kong, Sanghaj, Mumbai, Kairó, Torontó, Teherán, Charlotte, Sao Paulo, Montréal, Boston és Denver.

A Debrecenből Münchenbe induló utasok pedig 16 interkontinentális járatra szállhatnak át még aznap, köztük a Newark, Washington, Chicago, Tokió, San Francisco, Szöul, Montréal, Boston, Peking, Hong Kong felé induló gépekre. Münchenből a legfontosabb európai gyűjtő-elosztó repülőterek is legtöbbször szinte tökéletes csatlakozással: Amszterdam, Brüsszel, Zürich, Frankfurt, Düsseldorf, London Heathrow, Barcelona, Madrid, Róma, Koppenhága, Bécs, Stockholm is elérhetőek lesznek. Az új menetrend még több belföldi járat csatlakozását teszi lehetővé, így a Lufthansa valamennyi német városból (Hamburg, Düsseldorf, Köln/Bonn, Berlin, Stuttgart) Münchenbe induló reggeli járatával el lehet jutni Debrecenbe ill. Kelet-Magyarországra és a vonzáskörzetünkben lévő Partiumba és Kárpátaljára is.

ÚJ menetrend :2016.09.02-tól, minden hétfőn, szerdán, pénteken
LH 1686 München 11:00 – Debrecen 12:35
LH 1687 Debrecen 13:15 – München 14:55
REPÜLŐGÉP TÍPUSA: Bombardier CRJ 900 (98 ülés, 6 üzleti, 92 turista osztály)