Aviation DataHub néven indít független, minden légiipari szereplő számára hozzáférhető adatközpontot a Lufthansa Technik.

Illusztráció (Lufthansa Technik Budapest)

A platform bármilyen, a légiközlekedéssel kapcsolatos adatot képes tárolni. Ezzel a vállalat jelentős lépést tett a karbantartási üzletág digitalizálása felé, ugyanakkor a szolgáltatás képes kezelni a repülés és földi kiszolgálás során keletkező információkat is.

Az Aviation DataHub biztosítja az adatok biztonságát, minőségét és integritását amellett, hogy megfelelő felügyeletet biztosít az adat tulajdonosának.

A szolgáltatás mindenki számára elérhető, így akár a vetélytársak is csatlakozhatnak, a Lufthansa Technik ezzel is biztosítani szeretné, hogy egy független, a versenyt fenntartó szolgáltatás jöjjön létre.

A légitársaságok kiválaszthatják, hogy kivel osztják meg az információikat, attól függően, hogy technikai, földi kiszolgálási vagy repülési területet érint a kérdés.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A vállalat jelenleg teljes tulajdonosa a szolgáltatásnak, ám ezt a következő hónapokban jelentős mértékben szeretnék csökkenteni tulajdonrészüket, sőt néhány céggel már előrehaladott tárgyalások folynak. A partnerek közé nemcsak a légitársaságokat várják a cég szakemberei, hanem repülőgépek részegységeinek és rendszereinek gyártóit is.

Az Aviatar, a cég digitális flottafelügyeleti platformja szintén ebből az adatközpontból fog információkhoz jutni, ezzel egyben ők az Aviation DataHub első ügyfelei is. A szolgáltatás vezetőit is megnevezte már a Lufthansa Technik, mégpedig Jan Stoevesand and Michael Britzke személyében.