A repülésrajongók és spotterek által egyaránt kedvelt helyszínen, a 31R futópálya végénél található “Patakpart” nevű helyen szerveznek szemétszedést a Planespotting Hungary Facebook csoportban a repülés és a ferihegyi repülőtér környezettudatos rajongói.

Fotó: Várszegi József, a szemétszedés főszervezője | © AIRportal.hu

Fotó: Várszegi József, a szemétszedés főszervezője

A környezetvédelmi akció 2016. október 1-jén, 9 órakor kezdődik a kettes futópálya vecsési végénél (31R) található mezőn, melyet a repülésbarátok csak Patakpartként emlegetnek.

A cél, hogy a nyár folyamán a mezőn “keletkezett” szemetet összegyűjtsék és elszállítsák.

Sajnos még mindig nagyon sokan járnak ki olyanok erre a helyre, főleg a végső egyenes alatti területre, akik csak egy ad-hoc piknik helyszínként tekintenek a repülőtér melletti mezőre, sőt olyannyira nem érzik magukénak a helyet, nem vigyáznak a környezetre, hogy eldobálják az üres üdítős palackokat, sörösdobozokat, gyorséttermi csomagolóanyagokat, stb. disznóólat hagyva maguk után.

A Planespotting Hungary Facebook csoportban szervezett szemétszedési akciót a Budapest Airport is támogatja: a repülőtér üzemeltetője szemeteszacskókat, védőkesztyűket biztosít a résztvevőknek. A szemét elszállításáról és szelektív módon történő megsemmisítéséről is a Budapest Airport gondoskodik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az akcióhoz bárki csatlakozhat, aki szeretne tenni a környezetéért!

Csatlakozz a szombati szemétszedési akcióhoz!

További információk a Facebookon!

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!