Részben megegyezett egymással a légiutas-kísérőket tömörítő UFO szakszervezet és a Lufthansa, de a tárgyalások nem zárultak le, a jövőben mediátor segíti majd a két fél eszmecseréjét.

A Lufthansa honlapján olvasható közlemény szerint a mostani megállapodás lényege, hogy elhárult egy újabb sztrájk veszélye, az UFO ugyanis vállalata, hogy az egyeztető eljárás idején nem fogja munkabeszüntetésre kérni az általa képviselt dolgozókat.

Az egyeztetés megkezdésével a Lufthansa visszavonta a munkaügyi bíróságon indított keresetét, a következő hetekben a légitársaság és az UFO független mediátorok segítségével folytatja a tárgyalást a kollektív szerződésről. A tárgyalásokhoz a Verdi szakszervezeti szövetség is csatlakozik.

Bettina Volkens, a Lufthansa igazgatóságának tagja a közlés szerint azt mondta, a tárgyalások alapján kijelenthető, hogy a felek képesek lesznek megoldást találni a helyeztre és erre az egyeztető eljárás a legjobb megoldás.

Fotó: Lufthansa

Sylvia De la Cruz, az UFO vezetője azt mondta, nem csak a kollektív szerződéssel, hanem egyéb témákkal kapcsolartban is számos kérdésre kell választ kapniuk, erre egy párhuzamosan futó egyeztetés ad majd fórumot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A két fél csütörtökön tart a témában sajtótájékoztatót, addig semmilyen további részletet nem árulnak el.

Az UFO által képviselt légiutas-kísérők legutóbb a múlt héten sztrájkoltak, a Lufthansa két nap alatt 1300 járatot volt kénytelen törölni. Az UFO az utóbbi években több nagyszabású sztrájkot szervezett a Lufthansa-csoportnál, 2015 novemberében egyhetes munkabeszüntetést tartottak, akkor 4700 járatot kellett törölni.