Egy balhés utas megpróbálta eltéríteni az Aeroflot 1515-ös, Szurgut-Moszkva járatát, kényszerleszállás lett a vége, a férfit letartóztatták. Az előzetes hírek szerint részeg volt, de a vérvizsgálat nem mutatott ki alkoholt a férfi vérében.

Az eset kedd délután történt, nem megerősített hírek szóltak arról, hogy a gépet el akarják téríteni. Később az Aeroflot a honlapján is publikált közleményben elismerte, hogy a gépet valóban úticélja megváltoztatására akarták kényszeríteni.

A Flightglobal szerint egy részeg utas azzal fenyegetőzött, hogy fegyver van nála, megpróbált betörni a pilótafülkébe és követelte, hogy a járat változtasson irányt. A radarképek szerint a járatot teljesítő Boeing 737-800-as Hanti-Manszijszk repülőtere felé vette az irányt, majd ott probléma nélkül landolt.

Fotó: AIRportal.hu

Az Aeroflot közleményében jelezte: a fedélzeten senki sem sérült meg, a légitársaság később mentesítő járatot küldött, amellyel az utasokat elszállítja Moszkvába. Emellett a cég készenlétbe helyezte biztonsági alkalmazottait és minden felszálló gépet újra átvizsgálnak. Más járat nem érintett – szögezte le az Aeroflot.

Megjegyezték, hogy a terrorizmus erősödése miatt a személyzet minden tagja kap olyan képzést, amelynek során az ilyen esetek kezelésére, megoldására is felkészítik őket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A landolást követően a szurguti férfit őrizetbe vették, repülőgép eltérítése miatt nyomozást indítottak ellene. A nyomozásban az orosz titkosszolgálatok is részt vesznek.

A vizsgálatokkal kapcsolatban szerdán azt közölték, hogy a férfinél nem volt semmilyen lőfegyver, sőt, alkoholt sem találtak a vérében.