Részesedést vásárolt az American Airlines Kína egyik legnagyobb légitársaságában, a China Southernben, a két cég hamarosan codeshare megállapodást is köt.

Az ATW Online cikke szerint az amerikai légitársaság 200 millió dollárért vásárolt nagyjából 2,7 százaléknyi részesedést a kínai légicégben. A China Southern közleményében azt hangsúlyozta, hogy ők a tökéletes partnerek az American számára, mint Kína legnagyobb fuvarozói, így kritikus piacokon tudnak együttműködni.

A megállapodás részeként a két társaság várhatóan még ebben az évben codeshare megállapodást köt, ezzel pekingi átszállással közel 40, Sanghaj érintésével pedig több mint 30 célállomás lesz elérhető, míg a China Southern utasai majdnem 80 várost érhetnek el Los Angeles-i San Francisco-i, New York-i átszállással az Egyesült Államokban.

Az American Airlines Boeing 777-200-asa Frankfurtban. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az American Airlines Boeing 777-200-asa Frankfurtban. (Fotó: AIRportal.hu)


Az American Airlines is a kritikus piacokra helyezte a hangsúlyt, Robert Isom, a társaság elnöke azt írta, a China Southernnek kiterjedt hálózata van Kínában, amely a fejlődő régiókat is beköti a légiközlekedés vérkeringésébe. Ezeket csak egy kínai társaság tudja elérni és ebből ők most szeretnének némi hasznot húzni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ezt az is lehetővé teszi, hogy a két társaság járathálózatán viszonylag kicsit az átfedés, nagyon jól kiegészítik egymást. Így mind az American, mind a China Southern ügyfelei egy kiterjedt hálózatot vehetnek igénybe, amely turisztikai és üzleti utazásokhoz is megfelelő – olvasható a közleményben.

Az American jelenleg chicagói és dallasi bázisáról Pekingbe és Sanghajba közlekedik, utóbbi város Los Angelesből is elérhető a légicéggel.

A lépéssel az American behozta eddigi “lemaradását” versenytársaihoz, a Deltához és a Unitedhez képest, mivel ezek a cégek már rendelkeznek kínai partnerrel. Az atlantai székhelyű Delta a China Easternben vásárolt korábban 3,5 százaléknyi részesedést, míg a chicagói United az Air Chinával kötött codeshare megállapodást.