Három gyanús, elhagyott csomagot is találtak Londonban a Heatrow és a City repülőtéren, valamint a Waterloo vasútállomáson kedden délután.

A rendőrség megerősítette, hogy a mindhárom csomagban robbanószerkezet volt. Az egyik, Heathrow-n elhelyezett csomagot valaki kinyitotta, mire az lángba borult, de nem sérült meg senki.

A csomagok A4-es méretű postai csomagok voltak, amelyekben nem nagy erejű, “házi készítésű” gyújtó/robbanószerkezeteket helyeztek el – egy szóvivő szerint.

A Scotland Yardnem zárta ki, hogy más robbanószerkezeteket is elhelyeztek az elkövetők, ezért arra kérik a lakosságot, hogy a pályaudvarokon és egyéb forgalmas helyeken fokozott figyelemmel közlekedjenek és bármi gyanús eseményt, vagy tárgyat jelentsenek a hatóságoknak.

Az MTI információi szerint kisméretű, házilagos kivitelezésű gyújtószerkezeteket találtak kedden három londoni helyszínen.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának parancsnoksága kedd esti tájékoztatójában közölte, hogy a szerkezetek A4-es méretű, megcímzett fehér postai borítékokban érkeztek az érintett helyszínekre, és a boríték kinyitása esetén kisebb tűz okozására voltak alkalmasak.

A rendőrség közölte: megítélése szerint a három incidens összefügg egymással.
Az első borítékot a Compass Centre nevű épületben, a London nyugati határában fekvő Heathrow repülőtér irodaközpontjában találták.

A borítékot egy alkalmazott kinyitotta, ezután a postai csomag meggyulladt és kis részben elégett. Személyi sérülés nem történt, Heathrow forgalmát az incidens nem érintette, de az épület a vizsgálat idejére zárva marad.

A másik két hasonló borítékot a London keleti városrészében fekvő City repülőtér közelében, szintén egy irodaházban, illetve a belvárosi Waterloo vasúti és metróállomás postázójában találták.

A Scotland Yard beszámolója szerint ezek egyikét sem nyitották ki, és a rendőrség szakértői mindkét eszközt hatástalanították. Személyi sérülés ezeken a helyszíneken sem történt.

Sem a City repülőteret, sem a Waterloo pályaudvart nem kellett lezárni, csak a Cityt kiszolgáló városi gyorsvasút közlekedését függesztették fel elővigyázatosságból rövid időre, de a vasútvonal forgalma azóta teljesen helyreállt.

A rendőrségi tájékoztatás szerint az ügyben egyelőre senkit nem vettek őrizetbe, az indítékokat vizsgálják. A Scotland Yard éberségre és a gyanús csomagok bejelentésére kérte a nagy londoni közlekedési csomópontokon szolgálatot teljesítőket és az utazókat.