A Southwest Airlines egyik járatának kapitánya rosszul lett, egy másik légitársaság utasként a fedélzeten tartózkodó pilótája segített az első tisztnek a leszállásnál.

Az amerikai diszkont légitársaság Boeing 737-700-as repülőgépe Las Vegasból tartott az ohiói Columbusba, és már utazómagasságon repült, amikor a járat első tisztje azt jelentette a légiforgalmi irányítás felé, hogy a kapitány hastáji fájdalmakra történő panaszai után elveszítette az eszméletét – írta hírében a CBS News.

A Las Vegastól ekkor már mintegy 300 kilométerre repülő járat ezt követően visszafordult.

A Southwest megerősítette, hogy a járat első tisztjének egy fedélzeten utazó, másik légitársaságnál dolgozó pilóta segédkezett a leszállás végrehajtása során, a légiforgalmi irányítással folytatott rádióforgalmazásban.

Mindeközben a kapitányt az utastérben részesítették elsősegélyben, ennél a fedélzeten utazó ápoló segédkezett a légiutas-kísérőknek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A járat később biztonságosan leszállt Las Vegas repülőterén, az utasokat végül egy csereszemélyzettel szállította Columbusba a légitársaság.

A Southwest közleményében elismerését fejezte ki a járat személyzetének és a segítséget nyújtó szakembereknek a helyzet professzionális kezeléséért, megköszönve az utasok ehhez nyújtott segítségét.

A járat kapitányát a leszállást követően kórházba szállították, a rosszullét okáról és a pilóta állapotáról azonban nem közöltek további részleteket. A Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) vizsgálatot indított az ügyben.