Rosszul lett a kapitány a Jet2 légitársaság Manchesterből Madeirára tartó járatán. A repülőgép személyzete megszakította az utat, a Portóban végrehajtott leszállásnál a légitársaság egyik szolgálaton kívüli, a fedélzeten utazó pilótája segédkezett az első tisztnek.

Illusztráció. (Fotó: AIRportal.hu)

Portóban szakította meg útját a Jet2 brit légitársaság LS 765 számú járatának személyzete augusztus 26-án, mert a repülőgép kapitánya rosszul lett út közben.

A Boeing 757-200-as épp Manchesterből Madeirára tartott 36 000 lábas magasságon, körülbelül 150 tengeri mérföldre északra Portótól, amikor a járat első tisztje az út megszakítása mellett döntött a kapitány rosszulléte miatt – írta az Airliner Watch.

A járat fedélzetén utazott a légitársaság egy meg nem nevezett, szolgálaton kívüli pilótája, aki, miután az utasoknak bejelentették az útmegszakítást, előrement a pilótafülkébe, hogy segítsen a járat első tisztjének a leszállásnál.

A járat végül biztonságosan leszállt a portói Francisco de Sá Carneiro nemzetközi repülőtéren.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az egyik utas beszámolója szerint a 40 év körüli kapitányt a leszállást követően kerekesszéken, az arcán oxigénmaszkkal vitték le a fedélzetről, majd kórházba szállították.

A Jet2 közlésében megerősítette, hogy a járat azért szakította meg útját, mert az egyik pilóta rosszul lett. A légitársaság hozzátette, hogy egy cseregépet és személyzetet küldtek Portóba az utasokért.