A legizgalmasabb és leglátványosabb sarki fény (aurora borealis) vadász járatokat indítja el 2019 februárjában egy utazásszervező, Aurora | 360 Experience néven.

Az exkluzív élményt kínáló járatokat február 7 és 11 között a kanadai, Yukon-bázisú Air North légitársaság erre a célra kibérelt Boeing 737-ese teljesíti.

A járatok pontos felszállási időpontját a sarki fény előrejelzésekhez igazítják.

Forrás: Air North

A gépek fedélzetén mindössze 80 helyet értékesítenek.

A csomagra befizető utasok a sarki fény látványa mellett exkluzív ellátásban részesülnek, valamint több, a témában elismert vendégelőadó osztja meg tudását és tapasztalatait a különleges természeti jelenséggel kapcsolatban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az utasokat a fedélzeten Neil Zeller, neves kanadai sarki fény fotós segíti, hogy a legjobb saját fényképeket készíthessék el a jelenségről.

A program teszt jelleggel már tavaly elstartolt, az akkori járat utasai különösen szerencsésnek mondhatják magukat, mert a jelenséget már a felszállás utáni 9. perctől meg lehetett figyelni, és mintegy három órán keresztül élvezhették azt.

A programon történő részvétel díja meglehetősen borsos, két csomag közül lehet választani, csak a repülés 1 045 kanadai dollár adókkal együtt, a négy éjszakai szállást, három vacsorát és egy, a yukoni vadrezervátumban vezetett túrát is magában foglaló csomag ára 2 939 kanadai dollár (kb. 650 000 forint).