A Tréner Kft. nyíregyházi pilótaképző központja egy Airbus A320-as szimulátort rendelt a magyar tulajdonú Simnest Aviation cégtől, az eszközön a Wizz Air Pilótaakadémia kadétjait oktatják majd.

A Wizz Air Pilótaakadémia 2017-es indulása óta a Tréner Kft. biztosítja a növendékek képzését – emlékeztet a cég közleménye. Ismert, a diszkont légitársaság flottája az európai gyártó keskenytörzsű típusának változataiból áll, ezért a cég olyan szimulátort kívánt beszerezni, amely a lehető legtökéletesebben adja vissza az Airbus A320-as repülőgépek kialakítását és viselkedését.

Mindezek mellett fontos szempont volt az is, hogy az oktatók könnyen használják a szimulátort, ezért is választották a hazai fejlesztésű Simnest Airbus A320 FNTP II MCC szimulátort – hangsúlyozta a tájékoztatás.

Forrás: Simnest

A Simnest Aviation saját fejlesztésű szoftverkörnyezetének köszönhetően technikus segítsége nélkül is használható a szimulátor, és olyan, a piacon egyedülálló funkciókat tartalmaz, mint az egygombos indítás és leállítás. Az oktatók munkáját nagymértékben megkönnyíti az is, hogy a tréning során az eszközt pár pillanat alatt újra lehet pozícionálni, vagy akár teljesen új szituációba helyezni.

A Tréner Kft. várakozása szerint a szimulátor beszerzésével jelentősen javulni fognak majd a Wizz Air Pilótaakadémián, a Cabin Crew to Captain és a női pilóták számára kidolgozott She Can Fly programokban tanulók képzési eredményei – emelte ki Horváth Tibor, a Tréner Kft. képzési vezetője.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A megállapodással a hazai légiközlekedés három jelentős szereplője egyesítette erőit, a kereskedelmi repülés biztonságának javítása és a globális pilótahiány leküzdése érdekében – teszi hozzá a közlemény.

A Tréner Kft. 30 éves tapasztalattal és 23 oktatórepülőgépből álló flottával rendelkezik, a régió vezető akadémiáinak egyikeként ezernél is több kereskedelmi pilótát képzett ki eddig.