Ukrajna diszkont légitársaságot alapított SkyUP néven, amelynek járatai belföldre és külföldre is közlekednek majd – jelentette be Volodimir Omeljan infrastrukturális miniszter csütörtökön kijevi sajtótájékoztatóján. Az első járatok a tervek szerint jövő áprilisban indulnak – számolt be az MTI.

Az új légitársaság charterjáratokat indít Kijevből, Harkivból, Lembergből (Lviv) és Odesszából 16 városba, elsősorban az ukrán állampolgárok által leginkább kedvelt üdülőhelyekre: a törökországi Antalyába, Bodrumba és Dalamanba, a spanyolországi Barcelonába, Santa Cruz de Tenerifébe, Alicantéba és Palma de Mallorcába, az egyiptomi Sarm es-Sejkbe, El-Gurdakába, az olaszországi Riminibe, a montenegrói Tivatba, a bulgáriai Burgaszba és Várnába, a ciprusi Lárnakába, az Egyesült Arab Emírségekben lévő Dubajba, valamint Albánia fővárosába, Tiranába.

Május végétől állandó belföldi járatokat indítanak Kijev-Odessza, Harkiv-Odessza és Lviv-Odessza között.

Jevhen Hajnackij, az új légitársaság vezérigazgatója közölte, hogy a Kijev-Odessza közötti járatra, egy irányba szóló jegyek már 499 hrivnya, azaz kevesebb mint 4900 forintos áron is kaphatók lesznek. Közölte, hogy a tervek szerint jövő márciusban kezdik árusítani az első repülőjegyeket.

Frissítés (2017.12.15.): A légitársaság a kezdetekben három darab Boeing 737-800-as repülőgépet üzemeltetne, majd 2019-re megduplázná flottáját, 2022-ben pedig már 12 géppel repülnének.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.