Sorra mondanak fel az indiai IndiGo diszkont légitársaság pilótái, fél év alatt 25-en távoztak a cégtől, az ok egyelőre ismeretlen -számolt be a Livemint gazdasági szaklap.

Fotó: Airbus Industries | © AIRportal.hu

Fotó: Airbus Industries

Információikat a légitársaság is megerősítette. A lap kérdésére válaszolva az IndiGo szóvivője azt írta, az elmúlt fél évben 25-en hagyták el a céget, de kevesebb, mint felük helyezkedett el valamelyik konkurens légitársaságnál.

A folyamat nem csak a diszkont légicéget érinti, ezért több társaság már lépéseket is hozott: az eddigi fél évről egy évre emelték a felmondási időt.

Az IndiGo India vezető légitársasága 40 százalékos piaci részesedéssel. A 2015-ös üzleti évet 2,4 milliárd dollár árbevétel 285 millió dollár adózott eredménnyel zárta. Utasforgalma 31 százalékkal 33,1 millióra nőtt. A légitársaság március végével 35 belföldi és 5 nemzetközi járatot üzemeltetett 107 gépes, Airbus A320-asból álló flottájával, naponta 730 járatot közlekedtetnek.

India az ázsia-óceániai térség egyik országa, amelyre legutóbb a Boeing jelentős pilótaigényt jelzett előre. Az amerikai gyártó számításai szerint 248 ezer új pilótára lesz szükség ebben a térségben a következő húsz évben, hogy ki lehessen szolgálni a növekvő igényt. Emellett 268 ezer technikusra és 298 ezer új légiutas-kísérőre is szüksége lehet a régiónak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.