Újabb különleges festésű repülőgépet mutatott be az Emirates, a légitársaság A6-EVK lajstromjelű Airbus A380-asa a dubaji Jövő Múzeuma előtt tiszteleg.

A kezdeményezéssel Dubaj mint a jövő vezető városa és az innováció központja melletti elkötelezettségét kívánja demonstrálni a légitársaság. 

A következő hetekben kilenc A380-asra kerül fel a múzeumot ábrázoló minta, a különleges festésű repülőgépek közel 30 célállomásra repülnek majd szerte a világon a következő évben, közvetítve a múzeum jobb jövő megteremtéséről szóló üzenetét.

Bemutatta legújabb különleges festésű repülőgépét az Emirates (Forrás: Emirates)

A hétszintes, gyűrű alakú múzeumot a világ egyik legkülönlegesebb épületeként tartják számon, Dubaj egyik meghatározó építészeti látványossága lett februári megnyitása óta. Működésének célja, hogy a látogatókat a holnap lehetőségeinek elképzelésére ösztönözze, futurisztikus élményeket nyújtó installációival. 

A múzeum inkubátorként is funkcionál majd tudósok és kutatók számára, hogy életre keltsék merész megoldásaikat a fenntarthatóság, a világűr felfedezése, az egészségügy fejlesztése és egyéb globális kihívások terén. Emellett platformként szolgál a legújabb technológiai felfedezések tesztelésére és bemutatására.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az arab kalligráfiával díszített épület képét a repülőgép mindkét oldalán elhelyezték, a törzsön emellett az „Utazás a jövőbe” szöveg látható. A minta összesen 336 négyzetmétert fed le az A380-as törzsén. A speciális festésű légijármű első útja Los Angelesbe vezet május 5-én.

Forrás: Emirates