2017. májusában 1%-kal többen, mintegy 25 130-en vették igénybe a Debrecen Airportot, ez mindössze 260 fővel haladja meg az előző év azonos hónapjában mért 24 870 fős utasszámot.

Az előző év azonos időszakában történt utasforgalomhoz képest ez egy újabb rekord volt annak ellenére, hogy idén a pünkösdi hosszú hétvége május helyett, június hónapra esik, amikor szignifikánsan nagyobb lesz az utasforgalom az átlagos hétvégi és hétköznapi utasforgalomhoz képest.

Az év első öt hónapját tekintve a repülőtér utasforgalma szintén stabilitást mutat,
2017 január-május időszakban 106 870 utas vette igénybe a repülőteret, mely 1 100 fővel, haladja meg a 2016. azonos időszakában mért 105 770 fős számot, – ez 1%-os növekedést jelent.

“A Debrecen Airport első öt hónapos utasforgalmát egyértelműen a stratégiai partnereinknek, első sorban a Wizz Airnek és a Lufthansa utasforgalmának köszönhetjük. Mindenképpen jó trendnek mondható, hogy a téli hónapokban kevesebb járatot az élénkülő turizmus kompenzálta és várakozáson túl jól sikerültek az áprilisi és májusi eredményeink és nagyon optimisták vagyunk a 2017-es nyarat illetően, mert az előfoglalási eredmények rendkívül biztatóak. Március végétől kezdve már összesen hét európai és izraeli régióval van közvetlen légi összeköttetése Debrecennek. 2017-ben még jelentősebb turistaforgalmat prognosztizálunk Debrecenben ill. a kelet-magyarországi régiókban és a határokon túl is.

Az ukrán állampolgárok számára június hónapban életbe lépő EU-s vízummentesség kedvezően hathat a Kárpátaljáról Nyugat-Európába és Izraelbe induló turistaforgalomnak. Bizakodóak vagyunk, hogy a kárpátaljaiak számára is mi leszünk a régiót kiszolgáló repülőtér és ezzel tovább nő az érkező külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák száma ill. a régió szállodáinak kihasználtsága is.” – kommentálta az eredményeket Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.