Sűríti nyári járatait az Air Canada Rouge, a tervezett heti öt helyett heti hat járat lesz, péntekenként is járnak majd a cég Boeing 767-esei Budapestre.

A Budapest Airport lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint igazi nyári sláger lett az Air Canada Rouge Toronto-Budapest járata, mivel a nagy érdeklődés miatt újabb gépet állítanak be a nyári szezonban a hét ötödik napján ezen a járaton.

Az idén, az eddiginél korábban, már május 20-án érkezik az első járat és az első időkben heti három alkalommal, kedden, csütörtökön és szombaton közlekedik. A nyári csúcsidőben, ami az Air Canada Rouge esetében a június 21-től szeptember 19-ig tartó időszakot jelenti, hétfő kivételével a hét minden napján lesz Budapest-Toronto járat.

A mostani bejelentéssel további 7 300 férőhely jelenik meg ezen az útvonalon, amely egyúttal az Egyesült Államok számos nagyvárosába is kínál átszállási lehetőséget Torontón keresztül.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu


Az Air Canada Rouge a Toronto-Budapest járaton a Boeing 767-300ER típusú repülőgépet állítja szolgálatba, amelynek fedélzetén, egy-egy járaton 24 business osztályú és 256 turista osztályú hely lesz elérhető. Az Air Canada Rouge gépei egészen 2017. október 15-ig közlekednek.

Az Air Canada Rouge riválisa, az Air Transat tavaly szeptemberben jelentette be, hogy a idén nyári menetrendben már nem indítja újra budapesti járatát, miközben a régió többi városába továbbra is közlekednek majd.

Az Air Canada Rouge az Air Canada 100%-os tulajdonában álló leányvállalat, mely nagyrészt a kanadai turisták körében népszerű üdülőhelyekre üzemeltet járatokat. A Rouge 2013 júliusában kezdte meg működését, torontói központtal. A légitársaság az Air Canada (AC) IATA kódja alatt üzemelteti járatait és árusítja repülőjegyeit.