Svéd leányvállalatot alapított és a svédországi hatóságok által kiadott légi üzemeltetői engedélyt (AOC) szerzett a Norwegian diszkont légitársaság. A lépéssel a cég erősíteni akarja jelenlétét a stockholmi Arlanda repülőtéren, valamint új, többek közt transzatlanti útvonalakon szerezhet repülési jogokat.

A Norwegian Air Sweden (NSE) első svéd – SE-RTA – lajstromjelű Boeing 737 MAX 8 típusú repülőgépe meg is érkezett Arlandára a Boeing seattle-i gyárából. A légitársaság még 2017-ben indította el a leányvállalat engedélyeztetését.

A svéd leányvállalattal a légitársaság új útvonalakon szerez repülési jogokat, ezzel tovább kívánja erősíteni jelenlétét a régióban.

Arlanda fontos nemzetközi átszállóreptérré válhat az Ázsia és Észak-Amerika közötti forgalomban, de ehhez elengedhetetlenek a légiközlekedés számára kedvezőbb szabályok és az egyenlő versenyfeltételek
– jelentette ki Bjørn Kjos, a Norwegian vezére.

A Norwegian Air Sweden hamarosan beadja kérelmét az új repülési jogok megszerzése érdekében, ennek részeként az USA illetékes hatóságától (US Department of Transportation – DOT) is megigénylik a transzatlanti járatok nyitásához szükséges engedélyeket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Illusztráció. (Forrás: Norwegian)