A római Fiumicino repülőtérről szállt fel az első olyan Wizz Air-járat, amelyet már az új máltai leányvállalathoz tartozó repülőgép teljesített.

A Wizz Air Malta megkapta az Európai Repülésbiztonsági Ügynökségtől (EASA) a Légi Üzemeltetői Engedélyt (Air Operator Certificate – AOC), valamint a máltai polgári légügyi hatóságtól (CAD) a Működési Engedélyt (Operating License – OL) – közölte a Transport Malta.

A leányvállalat 9H-WAM lajstromjellel állította forgalomba első gépét, az 1 éves Airbus A321neo korábban HA-LVS lajstromjellel a Wizz Air Hungary flottájában repült.

A Wizz Air Malta első repülőgépe katowicei karbantartást követően Budapestről érkezett Máltára szeptember 26-án, ahol vízsugaras köszöntéssel fogadták, majd még aznap a csoportnak a római Fiumicino repülőtéren működő bázisára repült át, ahonnan Turkuba teljesítette első járatát.

Forrás: Transport Malta

A Times of Malta híre szerint bár a légitársaság vezetése máltai székhelyen dolgozik, a cég albán, osztrák, olasz és román személyzetet alkalmaz. A cég terve szerint jelentős számú repülőgép kerül majd a leányvállalat flottájába.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Wizz-holding az idén májusban jelentette be a máltai leányvállalat alapítását, akkor azt írták, hogy októberben kezdi meg működését. Augusztusban közölték, hogy a Wizz Air Malta vezetésére az ír Diarmuid Ó Conghaile-t nevezték ki novemberi kezdéssel, aki korábban a Ryanair máltai légitársaságánál is dolgozott.