Jelentős átalakítás előtt állhat a Lufthansa, német lapértesülések szerint a társaság eladná az LSG Sky Chefs catering céget, illetve a Lufthansa Technik tevékenysége egy részét is ki szeretnék szervezni.

A német Handelsblatt gazdasági napilap azt írta, a Lufthansa megpróbálja a repülőgépek karbantartását részben kiszervezni, mivel a fő üzletre, a járatok közlekedtetésére szeretne fókuszálni. Ennek a szemléletnek eshet áldozatul az LSG Sky Chefs catering cég is.

Utóbbi cégnél a stratégia érthető, a Lufthansa Technik azonban nem csak az anyacég összes leányának gépeit tartja karban, hanem egyéb légitársaságoknak is nyúlt szolgáltatást, a világ egyik legnagyobb karbantartó cégéről van szó, amely nem mellékesen Budapesten is rendelkezik hangárokkal. A társaság tavaly a Lufthansa-csoport teljes bevételének 15 százalékát szerezte és 415 millió euró üzemi nyereséget termelt, míg az LSG 66 milliós üzemi eredményt produkált, de jóval rosszabb eredménnyel zárta 2017-et, mint egy évvel korábban.

A Handelsblatt a Lufthansa egyik igazgatósági tagjától úgy tudja, hogy a Technik részbeni kiszervezésével a társaság szét akarja választani a cégcsoport gépeinek karbantartását, illetve a más légitársaságoknak végzett MRO szolgáltatást, utóbbit szeretné külön cégben látni. Arról nincsenek információk, hogy ebben a Lufthansa részt kíván-e vállalni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Reuters hírügynökség a banki szektorból kapott információkból úgy tudja, hogy több vevő is jelentkezett már az LSG-ért, de megállapodást még nem kötöttek senkivel.

A Lufthansa magyarországi képviselete a hírre reagálva azt közölte az AIRportallal, hogy a Lufthansa Technik eladása nem merült fel, az LSG Sky Chefs esetében pedig vizsgálják, hogy a társaság mennyire illik bele a cégcsoport portfóliójába.