Az Aeroplex sietett a MAHART segítségére egy olyan különleges együttműködésben, amelyben a repülőgép-karbantartó cég két szárnyashajó javításában vett részt, a légiiparban alkalmazott technológiával.

Bár Airbus és Boeing repülőgépek javítására specializálódtak az Aeroplex szakemberei, a hajótestek javítása sem jelentett kihívást számukra , amikor a karbantartó cég fémszerkezet-javító specialistái nem légi, hanem vízen úszó járművek reparálásában vettek részt.

A cég közleménye szerint a MAHART PassNave BÍBIC I és BÍBIC II névre keresztelt szárnyashajóinak szerkezeti felépítése nagyon hasonlít a repülőgépgyártásban alkalmazott megoldásokhoz. A javítási munkához ezért a légijármű karbantartásban régiós éllovasnak számító Aeroplex Kft. bizonyult a legalkalmasabbnak.

Forrás: Aeroplex

Kicsit sem túlzás, hogy az Aeroplex szerkezetjavítói a hajótestet repülőgépes technológiával javították meg: ugyanezt a módszert alkalmazzák a hangárakban álló repülőgépek karbantartása során is. A legismertebb Airbus és Boeing gépek szerelésére szakosodott cég évente több száz hasonló munkát végez el, gyakran olyan feladatokat is, amit a világon nem sok helyen tudnak elvállalni.

Forrás: Aeroplex

Keresztes-Tóth Norbert, az Aeroplex Kft. hangárkarbantartási vezetője elmondta: „Repülőgép-karbantartó cégként sosem riadtunk vissza a különleges megbízásoktól sem. A szakembergárdánk világszínvonalú munkát végez, amit ügyfeleink nagyra értékelnek, ezért évente több olyan speciális javítást is elvégzünk, amire máshol nem képesek, a mi munkatársaink viszont igen.” Hozzátette: „Nagy örömmel fogadtuk a MAHART PassNave felkérését, ami jól mutatja a magyar vállalatok és magyar szakemberek példás összefogását.”

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Aeroplex által végzett javítás csak egy kis része a MAHART komplett hajófelújítási projektjének, mégis nagyban hozzájárul, hogy a szárnyashajók továbbra is megbízhatóan és élményteljesen szolgálják ki a dunai utasforgalmat.

Forrás: Aeroplex