Száz darab Boeing 737 MAX 8 repülőgép megrendeléséről kötött megállapodást a Boeing és a működését hamarosan megkezdő Green Africa Airways.

A nigériai start-up diszkont légitársaság 50 darab 737 MAX 8 kötelező érvényű, és ugyanennyi példány opciós megrendeléséről írt alá szerződést.

Forrás: Boeing

Az üzlet teljes értéke listaárakon számítva 11,7 milliárd USA-dollár, az eddigi legnagyobb egy összegű repülőgép-rendelés az afrikai kontinensről.

A lagosi központú Green Africa Airways célja az, hogy megalapozza a biztonságos, minőségi, kedvező árú légi utazást Nigériában és az afrikai kontinensen, valamint hogy jelentősen hozzájáruljon a térség gazdasági fejlődéséhez.

A légitársaság már megszerezte a kereskedelmi üzemeléshez szükséges engedélyeket a nigériai kormánytól, az üzembentartói dokumentum kiadása pedig folyamatban van. A cég mögött olyan neves szakemberek állnak, mint Tom Horton, az American Airlines korábbi elnök-vezérigazgatója, William Shaw, a VivaColombia alapítója és korábbi vezérigazgatója, valamint Virasb Vahidi, az American Airlines korábbi üzemeltetési vezérhelyettese.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság kezdetben a nigériai piacon szeretné megvetni a lábát, majd ezt követően kiterjedt hálózatot kíván kiépíteni a kontinensen.

A következő húsz évben Afrikában a Boeing 1190 új repülőgépre lát igényt, hogy a kontinens légitársaságai ki tudják szolgálni a növekvő keresletet a kontinensen belüli és az interkontinentális forgalom tekintetében.