A Lufthansa számításai szerint százmillió eurós kárt okozott a pilóták múlt heti sztrájkja, ennek ellenére az utasforgalom 6 százalékkal jobb lett, mint tavaly novemberben.

A Lufthansa retró festésű Airbus A321-ese Budpesten. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Lufthansa retró festésű Airbus A321-ese Budpesten. (Fotó: AIRportal.hu)

A légitársaság lapunkhoz eljuttatott közleményében rámutatott, hogy a Vereinigung Cockpit szakszervezet felhívására hat napon keresztül sztrájkoltak a pilóták, ezen időszak alatt a Lufthansa 4500 járatot törölt, mintegy félmillió utast érintett az akció.

A légitársaság számításai szerint mintegy százmillió eurós lyukat ütött a munkabeszüntetés a Lufthansa negyedik negyedévi eredményében, várhatóan ennyivel kisebb eredményt könyvelhetnek majd el.

Ennek ellenére a légitársaságnál 5,8 százalékkal nőtt az utasforgalom tavaly novemberhez képest.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy tavaly novemberen alacsony volt a bázis, mivel akkor az UFO szakszervezet tartott hétnapos sztrájkot.

Mellékhatásként a légitársasági csoport másik két fő tagjánál, az Austrian Airlinesnál és a Swissnél is több utast regisztráltak az év tizenegyedik hónapjában. A Swiss 4,3, az Austrian történetének legnagyobb, 10,9 százalékos forgalombővülést produkált nagyobb részben azért, mert ezek a járatok vitték el a Lufthansa utasait.

A VC éves szinten átlagosan 3,66 százalékos béremelést követelt a kollektív szerződés lejártával kezdődött és 2017 áprilisáig tartó ötéves időszakra a szerződés hatálya alá tartozó 5400 pilótának.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!