Körülbelül 150 járatát volt kénytelen törölni az Austrian Airlines a légitársaság dolgozóinak belső tanácskozása miatt.

Kay Kratky az Austrian Airlines vezérigazgatója. (Fotó: AIRportal.hu)

Bár nem sztrájkról van szó – egyelőre – a cég repülőszemélyzeteinek üzemi tanácsa a reggeli órákra hirdetett tanácskozást, amelyen a dolgozók tömegesen jelentek meg.

A gyűlést március 22-én 08:30-as kezdéssel hirdették meg, de a dolgozók már a kora reggeli órákban gyülekezni kezdtek és nem vették fel a munkát.

Az akció egyelőre csak belföldi, valamint a rövid és középtávú járatokat érinti.

Az eredetileg tervezett 80 járat helyett körülbelül 150 járatot, a mai járatok mintegy 40%-át volt kénytelen törölni a cég.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Köztük a Bécs és Amszterdam, Bázel, Bologna, Berlin, Belgrád, Brüsszel, Bukarest, Kairó, Koppenhága, Köln, Düsseldorf, Frankfurt, Genf, Graz, Hamburg, Innsbruck, Kijev, Lipcse, Lyon, London, Milánó, Minszk, Moszkva, München, Párizs, Prága, Szófia, Stuttgart, Teherán, Tel Aviv, Varsó, Velence, Zágráb és Zürich között közlekedő járatokat. (Teljes lista itt.)

A járattörlések mintegy tizenkétezer utast érintenek.

Az akcióra azért került sor, mert a dolgozók érdek-képviseletei és a munkáltató között megrekedtek a munkavállalók juttatásairól szóló tárgyalások. Elképzelhető, hogy a dolgozók további nyomásgyakorlás érdekében sztrájkról is döntenek az ülésen.