Felfüggesztett a Jet Airways három olyan pilóta kadétot és egy kapitányt, akik tanuló repülésen vettek részt, és eközben szelfiket készítettek, ahelyett, hogy a feladat megoldására koncentráltak volna.

Az ANI indiai hírügynökség jelentése szerint az „incidens” még április 19-én történt egy olyan gyakorló repülésen, amelynek során Lehből Delhibe tartottak. A négy pilóta közül az egyik rangidős kapitány, a másik három pedig kadét volt.

Bár a járaton utasokat nem szállítottak, a szelfizés így is az indiai légiközlekedési szabályok megszegésének minősül.

A Jet Airways belső vizsgálatot folytat le az ügyben, ennek idejére függesztették fel a pilótákat.

A Jet Airways VT-JBW lajstromú Boeing 737-800-asa. (Fotó: Jet Airways)

Arról nincsenek információk, hogy a négy pilóta közül hányan szelfiztek repülés közben és az sem, hogy állásukat elvesztették-e.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A hírügynökség aláhúzta: bár a közösségi médiában számos helyen látni fényképeket pilótákról a pilótafülkében, az indiai hatóságok álláspontja szerint ez szabályellenes és a légiközlekedés veszélyeztetésének minősül.

A Jet Airwaysnél sem az első eset, hogy ilyen szabálysértés miatt kell felelnie a hajózó személyzet egyes tagjainak. 2014-ben az egyik kapitány nem elég, hogy megengedte egy kereskedelmi járaton barátainak, hogy bemenjenek a pilótafülkébe, ott még a pilótákkal is fotózkodtak.