Szeptember 15-ig fogadja az Alitaliát üzemeltető kormánybiztosok köre a légitársaság megvételére vonatkozó nem kötelező érvényű ajánlatokat – írta saját forrásaira hivatkozva a Flightglobal.

A szaklapnak az ügyet jól ismerő forrásai azt mondták, hogy a határidő lejárta előtt 10 nappal az Alitalia kirendelt vezetői megvizsgálják a beérkezett ajánlatokat és értesítik azokat a jelentkezőket, akik megfeleltek az elvárásoknak.

Ezeknek a társaságoknak október 2-ig van idejük kötelező érvényű ajánlatot tenniük a társaságra.

A következő fázisban jönnek a tárgyalások, amelyek során az érdekeltek még megváltoztathatják a korábban tett ajánlatukat, és november 5-én kell a végső verziót benyújtaniuk az Alitalia vezetőségének.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Olasz lapértesülések szerint eddig 13 társaság adott be nem kötelező érvényű ajánlatot a pár hónapja saját dolgozói miatt anyagi slamasztikába került társaságért. Ezek közül egyet ismerünk biztosan, a Ryanair saját maga jelentette be, hogy jelentkezett az olasz nemzeti légitársaságért.

Az értékesítést könnyítendő az olasz kormány júliusban bejelentette, hogy ő maga is hajlandó részesedést vásárolni a légicégből, amelynek jelenleg két olasz bank, az UniCredit és az Intesa Sanpaolo mellett áttételesen az olasz posta, valamint az Etihad a tulajdonosa. Az arabok azonban, miután a dolgozók megfúrták a reorganizációs terveket – gyakorlatilag kihátráltak, közölték, nem fektetnek több pénzt a vergődő Alitaliába.

Az olasz kormány korábban azt mondta, hogy semmi értelme az Alitaliát darabokra szedni és részeiben eladni, mivel a cégben még megvan a potenciál a növekedésre. “A légitársaság nem adhatja el leszállási jogait, útvonalait, eszközeit, ezeket egy kézben kell tartani” – fogalmazott.