Az első őszi hónapban 59%-kal több, mintegy 25 290 légi utas fordult meg a Debrecen Airporton. Az első kilenc havi utasforgalom 77%-kal haladta meg a tavalyi év azonos időszakát – közölte lapunkkal a cég.

Forrás: Debrecen Airport | © AIRportal.hu

Forrás: Debrecen Airport

Az év eleje óta az első kilenc hónapban annyi légi utasa volt a Debrecen Airportnak mint Debrecen és Hajdúszoboszló város lakossága összesen.

Míg 2015. szeptemberében 15 900 utas fordult meg a debreceni légikikötőben, idén szeptemberben 25 290-en utaztak a repülőtéren keresztül.

A 2016. januártól szeptemberig tartó kilenc hónap alatt 228 945 utas fordult meg a repülőtéren, ez 77%-kal haladta meg a tavalyi év azonos időszakában mért, 129 690 fős utasszámot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

2016 év végéig pedig további 40-50 000 utas fog még megfordulni a repülőtéren és ezzel egy masszív utasforgalmi növekedést fog elérni a repülőtér 2015-ös évhez képest – a repülőtér üzemeltető várakozása szerint.

Jó hír a régió turizmusának, hogy hétről-hétre többen keresik fel Kelet-Magyarországot külföldről, egyre több az angol, holland, olasz, francia és német üzleti és szabadidős céllal érkező látogató Debrecenbe és a vonzáskörzetünkbe.

Élénk volt a kiutazó szabadidős és üzleti célú turizmus is szeptemberben, hiszen sokan választották a Lufthansát egy hosszú müncheni hétvégére városlátogatás céljából valamint az Oktoberfestre, a világ legnagyobb sörfesztiválján való részvétel miatt is.

Sokan vették igénybe a Lufthansa tengerentúli ill. Európába csatlakozó járatait, mert szeptember eleje óta jobb menetrendet biztosít mind az induló és érkező utasoknak számára is.

A bajor fővárosból a korábbi 7:30 helyett 11:00 órakor száll fel az útvonalon közlekedő Bombardier CRJ 900-as gép, majd 12:35-kor landol a cívisvárosban, ahonnan 13:15-kor indul vissza és 14:55-kor landol Münchenben. A járat továbbra is a hét három napján, hétfőn, szerdán és pénteken közlekedik.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu