A brazil gyártó összesen 15 repülőgépet adott át az év első három hónapjában, amelyből 7 volt kereskedelmi típus, a többi üzleti repülőgép.

Az Embraer 2023 első negyedévében 15 repülőgépet szállított le, amely egyetlen példánnyal több az előző év azonos időszakához képest.

A cég hetet adott át a kereskedelmi típusaiból, köztük egy E195-E2-est a brazil Azul Linhas Aereas légitársaságnak az AerCap lízingcégen keresztül, két E175-öst az amerikai Republic Airlines-nak, az E195-E2-es változatból pedig négyet a kanadai Porter Airlines-nak, és egyet a KLM Cityhoppernek.

Fotó: Embraer

Az Embraer emellett hat könnyű (2 Phenom 100 és 4 Phenom 300) és két nagy kategóriájú (Praetor 600) business jetet szállított le megrendelőinek, ez megegyezik a tavalyi teljesítménnyel.

A gyártó megrendelésállományának értéke március 31-én 17,4 milliárd amerikai dollárt tett ki, 281 repülőgépre szóló kötelező érvényű megrendeléssel.  Az első negyedévben a brazil gyártó nem szerzett új polgári megrendelést, a Republic Airlines pedig három E175-ösre szóló megrendelését törölte.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.