Szétbontják az Ural Airlines azon Airbus A321-esét, amely múlt héten vált híressé a kukoricaföldön végrehajtott kényszerleszállásáról. A pilótákat kitüntetésben részesítik.

A Flightglobal szerint a gép sorsáról az Ural Airlines tájékoztatott, mint írták, darabokra szedik, majd teljesen megsemmisítik a VQ-BOZ lajstromjelű Airbus A321-211-est. A cég közölte, a gép egyetlen darabját sem tervezik újrahasznosítani.

Az Airbus most is a Zsukovszkij repülőtérhez közeli kukoricásban van, egyes elemeit már kiszerelték, az üzemanyagot lefejtették, a hidraulika rendszerekből is leengedték a folyadékot. Az A321-est teljesen felkészítették az elszállításra, amelyre pénteken kerülhet sor. Az gépet a társaság az ACG lízingcégtől bérelte.

Az augusztus 15-i balesetben jelenleg is folyik a vizsgálat.

Forrás: Twitter

Mint arról beszámoltunk, a légitársaság repülőgépe Szimferopolba tartott az U6178-as járattal, de nem sokkal a felszállás után madárrajjal ütközött, egyik hajtóműve teljesen leállt, a másik hajtómű szakaszosan felpörgött és lelassult, de tolóerőt nem adott le. A pilóták mezőgazdasági területre hajtottak végre kényszerleszállást. Csodával határos módon a gép egyben maradt és a fedélzeten tartózkodó 234 utas és a személyzet minden tagja túlélte a balesetet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Vlagyimir Putyin orosz elnök egy nappal a balesetet követően bejelentette, hogy a pilótákat, Damir Juszupov kapitányt és Georgij Murzin első tisztet „Oroszország hőse” kitüntetésben részesítik.

Az orosz hatóság közlése szerint a légitársaság egy másik A321-es repülőgépe augusztus 8-án a Zsukovszkij repülőtérről felszálláskor szintén madarakkal ütközött.

A balesethez hozzájárult az, hogy a repülőtér közelében illegális hulladéklerakó működött, amely odavonzotta a madarakat. Emiatt a Rossija 24 hírtelevízió szerint a baleset előtti hónapokban is többször panaszkodott a repülőtér üzemeltetője.

A munka már el is kezdődött