Az ultrafapadosokhoz igazította a fedélzetre vihető csomagokkal kapcsolatos előírásait a Eurowings, mostantól fizetős a gurulós kisbőrönd a legolcsóbb jegyár-kategóriában.

A Lufthansa-csoport diszkont cégének tájékoztatása szerint a „többi légitársasághoz” hasonlóan a szabályokat a „nemzetközi sztenderdeknek” megfelelően alakította át. Ennek értelmében a legalacsonyabb, Basic jegyár-kategóriában csak egy kis méretű csomagot lehet a fedélzetre vinni.

Ugyanakkor ebből a korábbinál nagyobb, 40x30x25 centist engednek a kabinba, az 55x40x23-as és legfeljebb 8 kilós második kézipoggyászt pedig 10 eurótól lehet hozzáadni, ezzel pedig elsőbbségi beszállítás is jár.

Fotó: Eurowings

Az augusztus 31. előtt megvásárolt jegyekre az új szabályok nem érvényesek. Emellett a közlés szerint év végétől a legfeljebb 12 kilós feladott csomagot kezdvezőbb, 10 eurós ártól lehet hozzáadni a Basic jegyhez.

A Eurowings azt is várja az új intézkedéstől, hogy több hely lesz a fej fölötti tárolókban, és hogy gyorsabbá válik a beszállás, amivel csökkenhetnek a késések, kutatások szerint ez nagyrészt a csomagkezelés miatt alakul ki.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Smart és Bizclass kategória feltételei változatlanok maradnak.

A Lufthansa-csoport diszkont légitársaságával kapcsolatos hír, hogy a múlt héten újraindította a Budapest és Köln közötti járatait, Airbus A320-as családba tartozó gépei heti négy alkalommal (hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap) közlekednek az útvonalon.