Új kézipoggyász-szabályzatot vezethet be a Norwegian a rövidtávú járatain, ami szerint a legolcsóbb jegytípus már nem tartalmazna fedélzetre vihető, gurulós bőröndöt.

A Wizz Airhez és Ryanairhez hasonló kézipoggyász-szabályzatot vezethet be a Norwegian: a dán check-in.dk hírportálon megjelent cikk szerint a legolcsóbb, Low Fare jegytípust választó utasoknak februártól különdíjat kell fizetniük, ha standard méretű kézipoggyászt szeretnének felvinni a fedélzetre. Arról egyelőre nincs hír, hogy mennyibe kerülne. A szabály alól kivételt képeznek azok a poggyászok, amelyek beférnek az utas előtti ülés alá.

A dán légiközlekedési hírportál szerint az új szabályzat februárban léphet érvénybe, de nem vonatkozik a február előtt már megvásárolt repülőjegyekre.

Jelenleg egy kézipoggyász és egy kis táska vihető fel a fedélzetre a legolcsóbb jegytípussal (forrás: Norwegian)

Jelenleg a legolcsóbb viteldíj is tartalmaz egy 55x40x23 cm-es és maximum 10 kg-os kézipoggyászt a kis táska mellett. Az új szabályzat a Wizz Airhez és Ryanairhez hasonlóan a súlyt nem fogja módosítani, a felső határ továbbra is 10 kg marad.

Arról egyelőre nincs hír, hogy Low Fare jegytípus esetén az ülés alá beférő kézipoggyász mellett ezentúl is felvihető lesz egy 25x33x20 cm-es kézitáska, laptop táska vagy hasonló a fedélzetre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A thelocal.dk hírportál szerint az új szabályzattal a légitársaság növelni szeretné járatai pontosságát és az utasok fedélzeti élményét, de vélhetően a változtatás mögött a kiegészítő szolgáltatásokból befolyó bevételek növelésének szándéka húzódik meg.