Szingapúrba is indítana járatokat a Norwegian Argentina, az engedélyeket már megkérték. A tervek szerint Buenos Airesből perth-i megállóval érnék el a városállam repülőterét, a Déli-sark felett átrepülve.

Forrás: Norwegian

A ch-avition a The West Australian napilapra hivatkozva írt arról, hogy a diszkont légitársaság különleges jogával élve szeretne Buenos Aires és Szingapúr között járatokat nyitni úgy, hogy a gép az ausztráliai Perth-ben technikai megállót hajt végre.

A járatokat az argentin leányvállalat flottájához később csatlakozó Dreamlinerekkel repülné a low-cost légitársaság.

Az Ausztráliában működő Argentin Kereskedelmi Kamara vezetője, Diego Berazategui a lap szerint erről már értesítette országa Ausztráliába delegált nagykövetét, valamint a nyugat-ausztráliai cégeket.

Elmondása szerint a tanulmányok azt mutatják, hogy a dél-sarki útvonalon közlekedve a Buenos Aires és Perth közötti út “mindössze” 15 óra lenne, így tökéletes közbenső megálló lenne a nemzetközi utasoknak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A hír arról nem szól, hogy a Norwegian mindkét szakaszra szerezne-e kereskedelmi jogokat. Az ausztrálok lelkesedéséből kiindulva azonban sejthető, hogy a norvégok mindegyik járatra értékesíthetnek majd jegyeket.

A ch-aviation cikkében megemlítette, hogy bár Argentína és Délkelet-Ázsia között erős a tőkeáramlás, közvetlen járat nem közlekedik. Pedig ennek elősegítése érdekében tavaly megnyitották az argentin konzulátust is Szingapúrban.