Nehéz időkben is felelős szomszéd és nagyvállalat a Budapest Airport, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője szomszédos kerületeket és oktatási intézményeket támogatott a járványhelyzet miatti visszaesés ellenére is – olvasható a cég közleményében.

A Budapest Airport lapunkhoz eljuttatott tájékoztatása szerint a hazai gazdaság stabil szereplőjeként és Magyarország egyik legnagyobb munkahelyeként átláthatóan, biztonságosan és fenntarthatóan működik, folyamatos beruházásainak köszönhetően dinamikusan fejlődik, mindemellett pedig kiemelt figyelmet fordít arra, hogy társadalmilag is felelős, a térség fejlesztésében aktívan részt vevő nagyvállalat legyen.

A budapesti repülőtér üzemeltetője iparűzési és helyi adók révén évente több mint 5 milliárd forinttal járul hozzá az önkormányzatok bevételeihez és a közösségi beruházásokhoz; a társasági adóból adható támogatásokat pedig szintén felelősen, a helyi közösségek igényeit szem előtt tartva osztja el.

(Fotó: Budapest Airport)

A Budapest Airport számára még a jelenlegi, kihívásokkal teli időszakban is kiemelten fontos, hogy kiálljon a nemes célok mellett, támogassa a helyi közösségeket, segítséget nyújtson a rászorulóknak, valamint a környező kerületek és települések jó szomszédja, megbízható partnere maradjon.

A koronavírus-járvány első hulláma idején a Budapest Airport több ízben adományozott informatikai eszközöket oktatás-nevelési intézménynek, gyermekotthonnak, hozzásegítve a gyerekeket a digitális oktatás kihívásainak leküzdéséhez. Munkavállalói alapítványt hozott létre a nehéz helyzetbe került kollégák támogatására, a vezetőség saját fizetése egy részének felajánlásával.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mindemellett, munkavállalói kezdeményezésre segített helyi óvodát és kórházi dolgozókat, ezen értékteremtő társadalmi tevékenységét a második félévben is folytatta.

Felajánlás a XVII. kerület számára

A Budapest Airport úgy döntött, hogy a korábban a repülőtéren átmenetileg felhasznált kültéri járólapokat a szomszédos Rákosmente Önkormányzatának adományozza. A főváros XVII. kerületének városüzemeltető cége összesen 800 négyzetméternyi terület burkolására elegendő gumipadló elemet vehet át, így akár több közterület is megújulhat, de akár óvoda- vagy iskolaudvarok sármentessé tételét és felújítását is el lehet majd végezni a felajánlás révén.

A járólapok egy szintén jelentős részét a Budapest Airport már márciusban felajánlotta egy tűzkárban megsérült üllői óvodának.

Informatikai adományok egy monori iskolának

A tavasszal megkezdett hagyományt folytatva a Budapest Airport ismét úgy határozott, hogy informatikai eszközök átadásával nyújt segítséget egy oktatási-nevelési intézmény részére.

A vállalat ezúttal a repülőtér szomszédságában működő Monori Ady Úti Általános Iskola részére juttatott hálózati adatközponti eszközöket, hogy hozzájáruljon az intézményben folyó nevelési és oktatási munka színvonalának emeléséhez és a diákok magas szintű informatikai oktatásához.

A repülőteret üzemeltető társaság áprilisban monitorokat és okostelefonokat adományozott egy olyan dunántúli általános iskolának, amely addig nem, vagy csak nagyon nehezen tudott alkalmazkodni a megváltozott oktatási körülményekhez, ezt megelőzően pedig egy szintén repülőtérhez közeli gyermekotthonnak adott át asztali számítógépeket és egyéb informatikai eszközöket.

Az adományok révén a Budapest Airport igyekezett egyszerűbbé és színvonalasabbá tenni a mindennapos oktatási feladatok ellátását, valamint hozzásegítette a támogatott intézményeket ahhoz, hogy lehetőség szerint minden diákjuk részt vehessen a digitális oktatásban.

Repülőtéri ajándéktárgyakat is vitt a Mikulás

A Budapest Airport csatlakozott ahhoz a három édesanya által elindított „Örökbe fogadok egy ovit” mozgalomhoz, amelyben önkéntes támogatók segíthetik az ország azon óvodáit, ahova főleg mélyszegénységben élő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek járnak.

Az elmúlt hetekben a Budapest Airport számos különféle ajándéktárgyat, ceruzákat és kifestőket gyűjtött, majd az így összeállat csomagot abba a bánszállási óvodába juttatta el, amelynek ugyanezen kezdeményezés részeként tavaly decemberben tisztálkodó szereket és játékokat ajándékoztak a cég önkéntesei.