2018. október 26-án a Milánó Malpensa repülőtéren (MXP) a földi kiszolgáló személyzet tervezett sztrájkja miatt fennakadások várhatók, amelyek érinthetik a Wizz Air esti Milánó-Budapest járatát (W6 2336 számú, menetrend szerint 22:20-kor induló járat) – közölte lapunkkal a légitársaság.

A Wizz Air nem tervez járattörlést, és bár valószínű a járatok késése, a légitársaság felhívja az utasok figyelmét, hogy az eredeti indulási időnek megfelelően érjenek ki a repülőtérre.

A Wizz Air reggeli, W6 2334 számú, 8:25-kor induló Milánó-Budapest járatát a sztrájk valószínűleg nem érinti, mivel a törvény által kötelezően biztosítandó szolgáltatás elegendő lesz a repülőgép kiszolgálásához.

A Wizz Air minden tőle telhetőt megtesz, hogy csökkentse az esetleges késéseket, és bár a sztrájk rajtunk kívül álló körülmény, előre is elnézést kérünk a várható késések miatti kényelmetlenségért – zárul a légitársaság közleménye.

Országos sztrájk

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az MTI híre szerint országos sztrájkot hirdettek meg az olasz szakszervezetek, a munkabeszüntetést a vasúti dolgozók indítják csütörtök este kilenc órakor, később csatlakoznak a pedagógusok és a köz- és magánszféra több ágazata is.

Az olaszországi vasútvállalatok dolgozóinak 24 órás munkabeszüntetése péntek este kilencig tart. A sztrájk nem érinti a nemzetközi járatokat, az olaszországi nagysebességű vonatokat, valamint a milánói és római repülőtereket szolgáló gyorsvasutat sem.

Az olaszországi légi forgalomban a sztrájk csütörtök éjfélkor kezdődik és 24 óráig tart.

A sztrájkhoz elsősorban a milánói és bolognai repülőterek dolgozói csatlakoznak.

A tömegközlekedés pénteken áll le: Rómában a buszok, a villamosok és a metró csak reggel fél kilencig közlekedik, majd az esti csúcsforgalomban este fél hattól nyolc óráig. Milánóban a tömegközlekedési eszközök reggel háromnegyed kilencig, majd 15 és 18 óra között biztosítottak.

Az országos sztrájkhoz az olasz pedagógusok is csatlakoznak, valamint a köz- és magánszféra számos más ágazata.

Az általános sztrájkot az USI olasz szakszervezeti unió hirdette meg az olaszországi dolgozók munkafeltételei javítása érdekében, a tervezett munkaidő-csökkentés, valamint a dolgozók jogainak, szociális ellátásának csorbítása ellen.