A koronavírus-járvány hatásai miatt szüneteltetik a Dash 8-400 és DHC6-400 Twin Otter repülőgépek összeszerelését a gyártó cégek az anyavállalat, a Longview Aviation Capital döntése értelmében.

A DHC6-400 Twin Otter hidroplán változata. (Fotó: AIRportal.hu)

A kanadiai Bombardier-től átvett típusok gyártásának szüneteltetésére kényszerült a Longview Aviation Capital vállalat. A leállás a csoport két leánycégére vannak hatással a Flightglobal információi szerint.

A Q400-ast gyártó De Havilland Canada torontói üzemének 800 dolgozója, valamint a Twin Otter gépeket gyártó Viking Air leánycég Victoriában és Calgary-ben működő üzemeinek 180 munkavállalója érintett.

A tulajdonos cég reményei szerint a helyzet javulásával a gyártás is újraindulhat, de ez függ majd a helyi és nemzetközi viszonyok alakulásától is.

Az új repülőgépek gyártása ugyan szünetel az említett cégeknél, azonban a forgalomban álló gépek ügyfelei továbbra is teljes körű szolgáltatást kapnak, azaz a technikai támogatás és alkatrészellátás folyamatos marad.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A múlt héten első repülését teljesítő, korszerűsített CL-415EAF tűzoltó repülőgép programja sem áll le.

Forrás: De Havilland Canada

Amint korábban megírtuk, a Boeing egyik everetti dolgozójának halála után közölte, hogy leállítja a gépek összeszerelését a Washington államban lévő gyáraiban. A vállalat március 25-étől 14 napra felfüggeszti a munkát a szélestörzsű típusok összeszerelését végző everetti üzemében, a munka a leállás után várhatóan csökkentett gyártási rátával indul újra.