Három év múlva az Egyesült Államokba tartó Emirates-járatokon is megszakítás nélkül lesz elérhető a wifi, mobilhálózat és élő tévéközvetítés, a rendszerbe álló új műholdaknak köszönhetően.

Jelenleg az Emirates-flotta összes repülőgépe fel van szerelve fedélzeti internet- és mobilhálózat-elérést biztosító berendezéssel, azonban az Egyesült Államok felé tartó járatokon akár négy órán keresztül is megszakadhat az internetkapcsolat.

Ez annak a következménye, hogy a műholdak többsége úgynevezett geostacionárius pályán kering az Egyenlítő felett, a repülőgépekre felszerelt antennák nem viszont nem tudnak hozzájuk kapcsolódni, amikor a repülőgép a sarkkörökön túl repül akár az Északi-sark akár az Antarktisz közelében, távol az Egyenlítőtől.

Az Emirates partnercége, az Inmarsat távközlési vállalat a közeljövőben meg fogja oldani ezt a problémát két új, elliptikus pályájú műhold rendszerbe állításával, ennek köszönhetően 2022-től kezdődően akár az Északi-sark, vagy az Antarktisz felett is hozzáférhetnek az internethez az Emirates-utasok.

Az új műholdak nem csak az internet-hozzáférést, de a tévéközvetítést is lehetővé teszik az a sarkkörökön túl közlekedő gépeken. 

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Hamarosan az USA felett is megszakítás nélkül netezhetnek az Emirates utasai (forrás: Emirates)

Az Emirates fedélzetén minden utas 20 MB ingyenes internet-hozzáférésre vagy két óra korlátlan Whatsapp-, Facebook Messenger-, Viber-, WeChat-, iMessage-használatra jogosult, az ezt meghaladó internethasználatért már fizetni kell.

A fedélzeti wifi még így is a légitársaság egyik legnépszerűbb szolgáltatása, havonta egymillió wifi-csatlakozás valósul meg a légifuvarozó járatain.