Az év második felében elhagyja az Etihad Aviation Group-ot James Hogan, a cégcsoport elnök-vezérigazgatója – jelentette be a cég igazgatótanácsa.

A szakember egy egyelőre nem megnevezett befektetőcégnél folytatja pályafutását. A vezérigazgatóval együtt a cég pénzügyi vezérhelyettese is távozik.

Az Etihad-csoport már megkezdte a feladat-átadás folyamatát, új vezérigazgatót és pénzügyi vezetőt keresnek. Eközben a cégcsoport folytatja az átfogó stratégiai felülvizsgálatot.

Hogan elévülhetetlen érdemeket szerzett az Etihad élén: 10 éves “regnálása” alatt az Etihad 22 gépes regionális légicégből 120 gépes flottával rendelkező globális légifuvarozóvá nőtte ki magát, mely számos más légitársaságban rendelkezik tulajdonrésszel.

Ugyanakkor mint ismert, az Etihad számos pénzügyi gondokkal küzdő európai légitársaságban szerzett tulajdonrészt az elmúlt években, a cég expanziós stratégiájának részeként. Az akvizíciók és az azt követő átszervezések nem, vagy csak részben voltak sikeresek, az Air Berlint az utóbbi hónapokban darabolták fel, az Alitaliánál pedig máig nem sikerült hosszú távon orvosolni a pénzügyi problémákat és nyereségessé tenni a működést. Az utóbbi hetekben az Etihadnál is létszámleépítést jelentettek be.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.