Télen is megmarad a napi ötödik Lufthansa járat Frankfurt és Budapest között, emellett a német légitársasági csoport hat új járatot indít a 2018-2019-es téli menetrendben.

A cég lapunkhoz lejuttatott közleménye szerint

Az útvonalon korábban a téli menetrendben négy járat közlekedett, 2017. december 11-től viszont a téli időszak alatt is naponta öt, illetve heti 35 járat közül választhattak az utasok. 2018 októberétől ismét bővül ez a járatszám és a hétfőtől péntekig közlekedő új, délutáni járatoknak köszönhetően heti 40 Lufthansa-járat áll az utasok rendelkezésére a két város között.
A 1344-es járat 16 órakor száll fel Frankfurtból és másfél órás repülés után landol Budapesten, majd 18.10-kor indul vissza a német városba, ahol 19.55-kor száll le. A járatokat Airbus A320-asok repülik majd, ahol business és economy ülések állnak majd rendelkezésre.

A járatok a téli menetrend két kiemelt időszakában repülnek: október 29-től december 14-ig, majd február 11-től a nyári menetrend életbe lépéséig, március 19-ig.

Emellett a Lufthansa hat új útvonalat indít a német bázisokról, Frankfurtból és Münchenből. A Budapestről a Ryanairrel elérhető Eilat-Ovda repülőtérre, illetve Agadirba indítanak járatot mindkét városból, emellett Frankfurtból Trieszt és Szaloniki, Münchenből pedig Edinburgh, és Tromsø válik elérhetővé. A járatok otóberben, novemberben és decemberben indulnak el.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A menetrend szerint Triszetbe heti 12, a többi városba heti két járat közlekedik majd.