Pályázatot hirdetett az Airbus az áruszállító A350-es gyári festésének megtervezésére.

A pályázatokat október 3. és november 28. között lehet benyújtani, a nyertest jövő év március 15-én hirdetik ki, a formatervet pedig a párizsi légiszalonon mutatják majd be.

A kiírás szerint a tervnek azt kell megjelenítenie, hogy a világ bármely táján milyen előnyökkel járhat a légiáru-fuvarozók és a légitársaságok számára az új generációs, fejlett A350F típus használata.

A minta elsősorban a prototípus törzsén és függőleges vezérsíkján helyezhető el, de a gép méreteiből adódóan így is több mint 1000 négyzetméternyi felület áll a pályázók rendelkezésére.

Forrás: Airbus

A tervnek meg kell felelnie az európai gyártó által meghatározott kritériumoknak, egyebek mellett az Airbus és az A350F logónak jól láthatónak kell lennie, ezeken nem változtathat a tervező, illetve a repülőgép egyes felületeit nem vagy csak korlátozottan lehet mintával ellátni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A pályázaton profi tervezők, amatőr művészek és akár diákok is részt vehetnek, a sikeres pályázatot benyújtóval az Airbus formatervezési szakemberei fognak együtt dolgozni a szűzrepülését várhatóan 2024-ben teljesítő repülőgép végleges gyári festésén.

A pályázók között A350F repülőgépmodellt, belépőt a párizsi airshowra, gyárlátogatást, valamint az első felszállás megtekintésének lehetőségét is kisorsolja az Airbus.

Az A350F típusról bővebben korábbi cikkünkben írtunk.

Forrás: Airbus