A magyar fővárosban tartott sajtótájékoztatóján a Ryanair vezére bejelentette a légitársaság nyári menetrendjét, amely a korábban már ismertté vált 6 új útvonallal együtt 66 célállomást kínál Budapestről.

A Ryanair november végén hozta nyilvánosságra 2024-es nyári menetrendjét, amelyben közlésük szerint több mint 3 millió férőhelyet kínálnak budapesti járataikon, de az ír fapados azóta számos új vagy újrainduló célállomást is bejelentett a magyar fővárosból, köztük SzkiathoszMilánó-MalpensaFaro, Frankfurt-Hahn, Tirana és legutóbb Trieszt felé.

A légitársaság a nyári menetrendben összesen 66 útvonalat kínál Budapestről, az itteni bázis pedig két új Boeing 737-essel 10 gépesre bővül.

Fotó: AIRportal.hu

A cégvezér Michael O’Leary budapesti sajtótájékoztatóján ezek mellett arról is szó esett, hogy a Ryanair 20 meglévő útvonalán, köztük Alicante, Bari és Róma felé növeli a járatok számát. Idén 22 százalékkal tervezi bővíteni forgalmát a cég, 5 millió utast szállítva budapesti hálózatán, és O’Leary szerint átveszik majd az itteni piacvezető pozíciót.

A légitársaság odaszúrt a kormánynak és a versenytársnak is, mint a kiadott közleményben írták: a magyar kormány hamis „környezetvédelmi adója” és a Wizz Air flotta- és útvonalcsökkentései (beleértve az 5 megszüntetett útvonalat) okozta károk ellenére a Ryanair továbbra is elkötelezett az alacsony viteldíjak bővítése mellett Magyarországon.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.