Tizenkét százalékkal tudta növelni utasforgalmát 2017-ben a Debrecen Airport. A repülőtéren 318 184 érkező vagy induló utas fordult meg a tavalyi évben, ez 33 784 utassal több, mint a 2016-ban elért szám.

Az éves növekedéshez hozzájárult az év utolsó hónapjának erős utasforgalma is. Decemberben 22 400-an fordultak meg a repülőtéren, ez 17%-kal haladta meg az előző évben mért 19 110 fős utasszámot.

A 2017 teljes évben mért 318 184 fős utasszámon belül a charterjáratokon közlekedő utasok száma 23 500 volt, a charter utasforgalom 20%-os növekedést mutatott az előző évi 19 550 fős charter-utasszámhoz képest. Ez azt jelenti, hogy a charter járatok utasforgalmának százalékos növekedése (+20%) némileg meghaladta a teljes utasforgalmi növekedés értékét (+17%).

Az üzemeltető közlése szerint a műveletek (vagyis a le- és felszállások száma) összesen 2 830 volt 2017-ben, ez 9 százalékkal magasabb az előző évi 2 596 darabos műveletszámhoz képest.

“A Debrecen Airport 2017-es utasforgalmát a javuló kihasználtságot mutató menetrend szerinti járatok mellett, a különösen élénk nyári charterforgalomnak köszönhetjük. Az év utolsó hónapja a tavalyi decemberhez képest is rendkívül élénk volt, hiszen sokan látogattak haza külföldről szeretteikhez, rokonaikhoz a karácsonyi ünnepekre ill. a téli szünidős városlátogatások száma is évről évre egyre dinamikusabban fejlődik. 2017. december 18. óta már összesen nyolc európai és izraeli régióval van közvetlen menetrend szerinti összeköttetése Debrecennek. 2018-ra még jelentősebb turistaforgalmat prognosztizálunk Debrecenben ill. a kelet-magyarországi régiókban és a határokon túl is. További növekedést várunk az érkező külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakákat tekintve ill. a régió szállodáinak kihasználtsági mutatói is várhatóan javulni fognak. A Debrecen Airport által generált turistaforgalom jelentősen hozzájárult a 2017-es IFA és ÁFA bevételekhez ill. új munkahelyeket teremtett az idegenforgalmi szektorban és növelte a régió vállalatainak és vállalkozásainak az összeköttetést a piacok és az anya- és leányvállalataik között. 2018 a repülős nyaralások éve lesz, amelyhez a legjobb kiindulási pont a Debrecen Airport” – kommentálta az eredményeket a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója, Tamás László.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.