Több ezer dollárra bünteti az Air India azon utasait, akik miatt a járatok késéssel tudnak elindulni, a büntetési tétel közel 8 ezer dollárról indul.

Fotó: Air India Facebook | © AIRportal.hu

Fotó: Air India Facebook

Az indiai Economic Times gazdasági lap online kiadása szerint az elmúlt időszakban egyre többen támadtak az Air India személyzetére, és számos alkalommal azért nem tudott a gép időben elindulni, mert egyes utasokat rendetlen viselkedés miatt el kellett távolítani a fedélzetről.

A légitársaság mostanra megelégelte, hogy járatai az utasok miatt nem tudtak pontosan indulni, ezért komoly büntetéseket helyezett kilátásba. Abban az esetben, ha a rendetlen utas nem követi a hajózó személyzet utasításait, ellenszegül és emiatt a járat késve indul el legalább 7700 dollár (2,5 millió forint) bírságot kell fizetnie. Ez az összeg egyórás késés után fizetendő.

Ha ennél nagyobb a galiba, és kétórás késéssel indulhat csak el a járat, akkor az okozó utas 15 500 dollár (4,5 millió forint) bírság megfizetésére kötelezhető, két órán felüli késés esetén pedig 23 ezer dollárt, átszámolva 6,7 millió forintot kell az Air India kasszájába befizetni.

Mindezeket a légitársaság a Times of India szerint “szimbolikus” összegeknek nevezte.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az erőszakos, nem megfelelő módon viselkedő utasokkal szemben az Air India már a járat indulása előtt felvenné aharcot, reptéri menedzsereiket ugyanis szigorúbban meghatározott keretek között ugyan, de nagyobb önállósággal ruháznák fel, hogy már a repülőtéren ki tudják szűrni a bajos utasokat.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!