Az idén huszonöt új repülőgépet vesz át a Norwegian, köztük több Boeing 787-9-est. Ezeken pedig a már a flottában lévőkhöz képest 60 százalékkal több prémium ülőhely lesz.

Bejelentette a Norwegian az idei flottabővítési ütemezését. A L’aérien portál jelentése szerint huszonöt repülőgéppel gyarapodik a norvég diszkont légitársaság, ezek között tizenegy Boeing 787-9-es, tizenkét Boeing 737 MAX 8 és két 737-800-as lesz a tervek szerint.

A nagyobbik változatú Dreamlinereken a jelenlegi elrendezés szerinti harmincöt prémium ülés található, az érkező példányokon azonban ötvenhat lesz, amely 60 százalékos növekedést jelent.

Új hosszútávú járatok nyalnak az érkező 787-9-esekkel (Forrás: Norwegian)

A már a flottában lévő 787-9-esek összesen 344 utas szállítására alkalmasak, az új berendezés szerint 338 szék lesz a következőkön, derül ki a L’aérien egyik korábbi cikkéből. A normál turista osztály kapacitása 309-ről 282-re csökken e szerint. Arról nem tudni, hogy a meglévő repülőgépeket átalakítják-e majd.

A tizenegy újabb 787-9-es közül tíz példányon lesz új kabin, és a további hátralévő, a jövőben érkezők mindegyike ilyen berendezést kap majd.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az új generációs szélestörzsű Boeing-gépek az idén nyíló új, tengerentúli útvonalakon állnak majd szolgálatba. Amint arról beszámoltunk, az Egyesült Államok és többek között Amszterdam, Madrid, Milánó és Párizs között nyit majd új járatokat a diszkont légitársaság.

Másutt pedig, Barcelonában a már ott állomásozó kisebb, 787-8-asokat cserélik le a nagyobb kapacitású változatokra.

Az érkező 737 MAX-ok az Északnyugat-Európa és az USA keleti parti városai közötti járatok bővülését szolgálja majd, a régebbi generációs 737-800-asok pedig az Európán belüli útvonalakra állnak be.

A légitársaság közlése szerint az idén év végéig a tengerentúli járatokat kiszolgáló repülőgépek mindegyikén elérhető lesz a WiFi-szolgáltatás is.