Több száz járatot kellett törölnie hétfőn a Southwest Airlines-nak, mert a chicagói repülőtéren elfogyott a jégtelenítő.

Fotó: Budapest Airport

A Chicago Sun Times szerint a légitársaság 220 járatot törölt csak vasárnap a Chicago-Midway Nemzetközi Repülőtérről, ez azt jelenti, hogy a délutáni járatok közül szinte egyik sem indult el.

A légitársaság önmaga rendelte el a járattörléseket, mert vasárnap elfogyott a jégtelenítő folyadék, és hétfőig nem is érkezik új szállítmány. A légitársaság közleménye szerint folyamatosan dolgoznak a glycol utánpótlás helyreállításán, de nehézséget okoz a rendkívüli hideg időjárás, amely miatt minden légitársaság minden gépét jégteleníteni kell a repülőtéren felszállás előtt.

A chicagói légiközlekedési hatóság adatai szerit csak vasárnap este 9 óráig 264 járatot töröltek emiatt Midway-en, és 235-öt Chicago másik repülőterén, O’Hare-en.

A térségben rendkívüli időjárás van, Midway-en 33, O’Hare-en 30 centiméter hó hullott a hétvégén, és nehezíti a helyzetet, hogy február eleje óta minden nap esik a hó.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.