Újabb nagy megrendelés futott be, ezúttal az Embraerhez, a brazil gyártótól a kanadai Porter Airlines vásárolhat összesen 80 repülőgépet.

A gyártó tájékoztatása szerint a regionális légitársaság 30 darab E195-E2 vásárlásáról állapodott meg és opciós jogot szerzett további 50 gép vételére. Az ügylet piaci értéke listaáron számolva 5,8 milliárd USA-dollár. A cégnek lehetősége van bizonyos megrendelt példányokat az eggyel kisebb E190-E2-re konvertálni.

A Porter lesz az E195-E2 első észak-amerikai üzemeltetője, a gépeket új útvonalak megnyitására használják majd, ezzel 6 ezer munkahelyet teremtenek.

Grafika: Embraer

A légitársaság jelenleg 29 darab Bombardier Dash Q400-ast üzemeltet, ezeket megtartja, az Embraerekkel elsősorban népszerű belföldi, USA-beli és karibi járatokat repül majd Ottawából, Montrealból, Halifaxből és Torontóból. Az első példányok 2022 második felében érkezhetnek meg a Porter flottájába.

A társaság 2013-ban még a Bombardier-val tárgyalt új gépek beszerzéséről, és feltételesen meg is állapodott a kanadai gyártóval 30 darab C Series (mai nevén Airbus A220) vételéről, de ettől később visszaléptek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A 2006-ban alapított regionális légitársaság 2020. március 18. óta nem repül, a járvány miatt az összes járatát leállította. Jelenlegi tervek szerint szeptember 8-án szállnak fel újra az első Porter-járatok.