A brit kormány hétfő este bár azt jelentette be, hogy legkorábban csak májusban lazíthatnak az utazási korlátozásokon, az utasok máris megrohanták a nagyobb légitársaságok honlapját.

A Reuters jelentése szerint az Easyjetnél 300 százalékkal nőtt a leadott foglalások száma, míg a komplett nyaralási csomagot választók 600 százalékkal többen voltak, mint egy héttel korábban.

A légitársaság tájékoztatása szerint a legnépszerűbb úticélok Malaga, Alicante, Faro és Kréta szigete volt, a legtöbben a július-szeptemberi időszakra foglaltak.

Johan Lundgren, az Easyjet vezérigazgatója megjegyezte: ez is bizonyíték arra, amit már régóta mondanak, azaz hogy az emberek utazási kedve töretlen, csak a korlátozások miatt nem vásárolnak repülőjegyet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A BBC összeállítása szerint hasonló növekedést tapasztalt a TUI is, az utazásszervezőnél egy éjszaka alatt 500 százalékkal nőtt a foglalások száma, Görögországba, Spanyolországba és Törökországba volt a legtöbb.

A Thomas Cook tájékoztatása szerint honlapjuk forgalma megkétszereződött, az európai úticélok mellett Mexikó és Dominika volt nagyon népszerű.

Fotó: American Airlines

Boris Johnson brit miniszterelnök hétfő este bejelentette: április 12-ig készül el az utazási szabályok könnyítésének terve, ennek alapján döntenek majd a módosításokról. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy május 17-e előtt nem lehet számítani az utazási korlátozások enyhítésére.

A bizonytalanság ellenére rendkívüli módon megnövekedett foglalások számán túl érdekesség, hogy Spanyolország nagyon népszerűnek bizonyul a britek körében, pedig a dél-európai ország Franciaországgal együtt lezárta a határokat a szigetország lakói előtt a vírus új mutációja miatt.