Részben számítástechnikai problémák miatt a Southwest Airlines novemberig több ezer járatot kénytelen törölni, a hiba június óta hátráltatja a működését.

A világ legnagyobb fapados légitársasága júniusban két nap alatt több mint ezer járatot volt kénytelen törölni vagy késleltetni a számítógépes hálózatot érintő meghibásodás miatt – emlékezetett a Reuters.

Most ennek a rendszernek a javítása miatt kell ismét járatokat törölnie a társaságnak.

A Southwest tájékoztatása szerint szeptember 7-től egy hónapig napi átlag 27, majd november 5-ig 162 járatot kell törölnie.

Southwest 737 MAX-ok letárolva Victorville-ben (Fotó: Reuters Top News – Twitter)

A légitársaság szerint ezzel a lépéssel elkerülhető, hogy még nagyobb fennakadás keletkezzen a rendszerben, a törléseknél igyekeznek az üdülni vágyó utasok járatait változatlanul hagyni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Southwest Airlines gazdálkodására negatív hatással lesz majd a lépés, de a légitársaságnak az is fejfájást okoz, hogy a koronavírus delta variánsának terjedése miatt kevesebb a foglalás, emiatt is kénytelenek néhány járatot törölni.

Mindezek mellett azonban a személyzethiány szintén közrejátszik a kapacitások visszavágásában. A cég a foglalások megugrásakor rengeteg járatot tervezett be, hogy növelje piaci részesedését, de sok esetben nem jut elég ember a repülőgépek üzemeltetésére, annak ellenére, hogy visszahívták a korábban elbocsátottakat.

A cég a legutóbbi, első féléves pénzügyi jelentésében már figyelmeztetett, hogy a delta variáns miatt a harmadik negyedéves adatok rosszabbak lehetnek a vártnál.