Szingapúr rendezett, tiszta és biztonságos ázsiai városállam, amely ötven év alatt rohamos fejlődésen ment keresztül, és mára a világ egyik legfejlettebb helyszínévé nőtte ki magát. 

Szingapúrt a turisták többsége csupán néhány nap erejéig látogatja meg, népszerű átszállási pont a Délkelet-Ázsiába utazók körében. Akár három hosszú nap alatt is meg lehet nézni a főbb nevezetességeit, mi is ezt tettük. Az alábbi látnivalókat nem szabad kihagyni!

Gardens by the Bay és a Szuperfa-liget

A Cloud Forestben gyakran párásítják a levegőt, hogy valóban olyan legyen az időjárás, mint egy köderdőben

Szingapúr híres kertjeiről valószínűleg mindenki hallott már: ez a 101 hektáros, 2012-ben épült természetvédelmi ökopark a legnépszerűbb attrakció a városban, amelyet a fenntartható fejlődés érdekében és az életszínvonal növelésének céljából építettek. 

A Gardens by the Bay, azaz Öböl menti kertek két üvegházában (Cloud Forest és Flower Dome) 220 ezer növény található, a szükséges hőmérsékletet és páratartalmat automatikusan szabályozzák. 

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A kert legnépszerűbb látnivalója mégis az úgynevezett Szuperfa-liget, amelyben 18 mesterséges fa található. A szuperfák magassága 25-50 méter között változik, törzsük acélvázzal burkolt vasbetonból készült, amelyeken körülbelül 160 ezer növény kúszik fel. A legjobb látványt az esti fényshow nyújtja, amikor a szuperfák különböző színekben pompáznak.

Szuperfa-liget

Szingapúri botanikus kert és orchideakert

Szingapúr botanikus kertje 2015-ben felkerült a UNESCO Világörökségi listájára, mint az egyetlen trópusi botanikus kert.

Az orchidea kert egyik látványossága

A több mint 10 ezer különböző növényfajt bemutató 82 hektáros park idén ünnepli fennállásának 160. évfordulóját. 

A belépés ingyenes, de az orchideakertbe 5 szingapúri dollárt, vagyis 1050 forintot kell belépőként fizetni – ennyit igazán megér. Annyi orchideát, mint itt, valószínűleg sehol sem fogunk látni: több mint 1000 faj tekinthető meg a gyönyörű kertben. 

Palawan Beach és Sentosa-sziget

Mintha egy egzotikus üdülőhelyen lennénk, és nem egy metropoliszban: Palawan Beach

Sokan nem tudják, hogy Szingapúrnak álomszép tengerpartja van: ez a Palawan Beach, amely azonban nem összetévesztendő a Fülöp-szigeteken található Palawannal.

A partszakasz Szingapúr “szórakoztatószigetén”, Sentosán található. A legtöbb itteni létesítmény, mint például a Universal Studios vagy az Adventure Cove Waterpark belépőjegyes, azonban a Palawan Beachre ingyenesen be lehet menni. 

A tengerpartról függőhídon keresztül át lehet sétálni egy aprócska szigetre, amely a Palawan-sziget nevet kapta. A homokos partú, pálmafákkal teli kis sziget azt a benyomást kelti, mintha egy egzotikus privát szigeten lennénk. 

Merlion-szobor

Az oroszlánfejű, haltestű élőlényt ábrázoló, 70 tonnás és 8.5 méter magas szobor Szingapúr jelképe, egyben kabalája is: nem hiányozhat egyik képeslapról, hűtőmágnesről és kulcstartóról sem.

A szimbólum neve az angol sellő (mermaid) és oroszlán (lion) szavakból tevődik össze. De miért pont ez a két szó jellemzi a várost? Az oroszlánfej Szingapúr eredeti nevére utal (“Singapura”), ami malájul “oroszlánvárost” jelent, a haltest pedig Szingapúr halászfalu-múltját jelképezi.

Marina Bay Sands

A világ egyik leghíresebb szállodája csupán 2010-ben nyílt meg, azonban azóta is töretlen a népszerűsége, főként a tetőn található, végtelen hatású medencének (infinity pool) köszönhetően. A három különálló toronyházból álló komplexumot a tetejükön lévő, hajóra emlékeztető Sands Skypark köti össze.

A Marina Bay Sandset nehéz kihagyni, ha Szingapúrba utazunk, hiszen a város több pontjáról is jól látható a 207 méter magas épületkomplexum. Ha Szingapúrt szeretnénk megnézni a magasból, akkor érdemes felmenni a Sands Skypark kilátójába.

A végtelen medencét csak a hotel vendégei vehetik igénybe, de ahhoz, hogy itt megszálljunk, elég mélyen a zsebünkbe kell nyúlni: egy éjszaka a legolcsóbb háromágyas szobában 150 ezer forintba kerül.

A Merlion szobortól gyönyörű kilátás tárult elénk a Marina Bay Sands komplexumra

A szingapúri látnivalók listája nem áll meg itt, a városban számos egyéb programlehetőséget és attrakciót találunk.

Ha Ázsiába, vagy Ausztráliába utazunk, mindenképpen érdemes itt megszakítani az utazást, nem csak azért, mert a világ legjobb repterén szállhatunk át.

Ha egy rövid, 2-3 napos stopovert töltünk a városban, akkor a felsorolt látnivalókat nem szabad kihagyni.

Ajánló:

A Jewel, a szingapúri reptér új épületkomplexuma testközelből